IZLET MEMORIJALNI CENTAR “NIKOLA TESLA” SMILJAN I PLITVICE

Vodimo Vas u Smiljan točnije u memorijalni centar „ Nikola Tesla”  koji se sastoji od rodne kuće Nikole Tesle, ispitne stanice i multimedijalnog centra, crkve apostola Svetog Petra i Pavla, gospodarskih objekata. Nakon Smiljana krećemo prema Plitvicama gdje nas čeka proljetno buđenje Plitvičkih jezera i njegovih šesnaest tirkiznih jezera s kristalno čistom vodom i preko stotinu vodopada. Plitvička jezera su naš najposjećeniji i za mnoge najljepši nacionalni park u Hrvatskoj nalazi se na UNESCO-vom popisu zaštićene svjetske baštine. Jednodnevni izlet započinje u ranijim jutarnjim satima dok je povratak predviđen u večernjim satima.

SKU: N/A Kategorija:

499,00 kn 189,00 kn

Obriši
Akcija!

Detalji izleta

Polazak u 07:00h s autobusnog kolodvora u Opatiji te vožnja prema Rijeci. Polazak iz Rijeke u 07:30. Vožnja modernim turističkim autobusom u pratnji profesionalnog licenciranog vodiča Riječkom zaobilaznicom do Križišća i nastavak magistralom do Senja. U Senju kratko zaustavljanje 15-ak minuta za kratki predah. Nastavljamo prema Lici tj. prema Smiljanu gdje se smjestio memorijalni centar „ NIKOLA TESLA“.

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan

Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan sastoji se od povijesnih i novo sagrađenih objekata. Povijesni objekti su: Rodna kuća Nikole Tesle, crkva apostola Svetog Petra i Pavla, gospodarski objekt (štala), kameni spomenici i klupe arhitekta Zdenka Kolacija. Novo sagrađeni objekti su:  trijem, ispitna stanica i multimedijalni centar s pripadajućim igralištem za djecu. Na ulazu u Rodnu kuću nalazi se kameno obilježje s prikazanim mjestima u kojima je Nikola Tesla boravio za vrijeme svog života sa smjerokazima gdje se nalaze u odnosu na Teslinu Rodnu kuću i udaljenostima u kilometrima zračne linije. U prizemlju kuće slikom, riječju i zvukom prikazan je životni put i genijalnost velikog izumitelja, a povijesna događanja koja prate njegov život utkani su u lentu vremena. U potkrovlju kuće nalaze se replike Teslinih izuma koji su zauvijek promijenili svijet te su i danas osnova najnovijim tehnologijama.

Ispitna stanica je replika Teslinog laboratorija iz Colorado Springsa gdje je boravio 1899. – 1900. Tamo je radio brojne eksperimente s visokofrekventnim strujama, bežičnim prijenosom energije te proučavao munje. Istraživao je prijenos informacija i energije na daljinu bez vodiča. Tijekom tamošnjeg boravka, uspio je prenijeti signale do New Yorka te upalio 200 sijalica udaljenih 40 milja.

Nakon memorijalnog centra nastavljamo ugodnu vožnja prema Plitvicama.

Plitvička jezera

Dolazimo na Plitvice. Po dolasku, kraći predah i odlazak u razgled jezera, u pratnji licenciranog vodiča. O Plitivcama nećemo puno pisati jer vjerujemo da ste mnogo čuli ali kao najbitnije bi istakli da Vam možemo garantirati da će te doživjeti  jedinstvenu igru zelenila i vode, koja će Vas ostaviti bez daha ! Ovo jedinstveno područje je proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od top prirodnih atrakcija! Područje parka čini ukupno 16 jezera, koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo, a posjetiteljima nudi uživanje i opuštanje u jedinstvenom okruženju i uz modrozelenu boju jezera…

Nakon razgleda,  predah za kupnju suvenira ili samostalno istraživanje ljepota Parka i uživanje u istima. Prepuni dojmova nastavljamo vožnju prema Rijeci, a povratak na mjesto polaska se očekuje u ranijim večernjim satima.

Uključeno:

  • Prijevoz minibusom ili autobusom turističke klase
  • Licencirani turistički vodič
  • Wi-Fi
  • Posjet memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu
  • Razgled Plitvica
  • PDV

Nije uključeno:

  • ulaznica za NP Plitvička jezera, prema cjeniku Nacionalnog parka (posebna promotivna cijena ): odrasli – 75,00 kn ; studenti – 45,00 kn; djeca (07 – 17 godina) – 30,00 kn ; djeca do 7 godina i osobe sa posebnim potrebama sa invaliditetom preko 50% ne plaćaju ulaznicu).
  • ulaznica u memorijalni centar 30,00 kn (odrasli), 20,00 kn (studenti, učenici, umirovljenici), djeca iznad 7 g., učenici, studenti i umirovljenici – 20,00 kn
  • osobne troškove

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja). Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

NAPOMENA: agencija naručuje ulaznice online i vrši uplatu za grupu, a voditelj putovanja ulaznice preuzima na licu mjesta. Prijave i uplate su moguće do 2 dana prije polaska na izlet!

PREPORUKA: ponijeti adekvatnu obuću i odjeću i naravno spremne foto aparate

Dodatne informacije

Vrijeme polaska

07:00

Trajanje

11 h

Jezik

Hrvatski

Maksimalno putnika

44

Stanica polaska

Autobusni kolodvor Opatija (autobusna stanica Slatina), Rijeka – Jelačićev trg

Reviews

Budite prvi koji će recenzirati “IZLET MEMORIJALNI CENTAR “NIKOLA TESLA” SMILJAN I PLITVICE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)