Stručna osposobljenost vozača u prijevozu putnika

Stručna osposobljenost vozača

Budući da se taxi prijevozom bavimo više od 10 godina kroz godine poslovanja uvidjeli smo što nedostaje na tržištu, a to je svakako kvalitetna i provjerena taxi  usluga na koju se korisnik taxi usluge u Rijeci može osloniti. Od samih početaka nudimo taxi usluge i rezervacije taxi vožnji putem interneta, a sve u želji da taxi uslugom budemo najkvalitetniji i najbliži građanima i putnicima našeg Grada Rijeke. Sve Vaše upite za taxi prijevoz možete slati na naš e-mail ili poslati upit putem taxi Rijeka on-line rezervacijskog sustava. Naši operateri će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku sa personaliziranom ponudom  koja Vam najviše odgovara.

Članak 5.

(1) Vozači državljani država članica i vozači državljani trećih država koji su zaposleni u tvrtkama s poslovnim nastanom u državi članici i obavljaju cestovni prijevoz javnim cestama u Republici Hrvatskoj, moraju steći početnu kvalifikaciju i redovito se osposobljavati kroz obveznu periodičku izobrazbu ako upravljaju vozilima za koja je potrebna:

– vozačka dozvola kategorije C1, C1E, C ili CE ili vozačka dozvola koja se priznaje kao istovrijedna,

– vozačka dozvola kategorija D1, D1E, D ili DE ili vozačka dozvola koja se priznaje kao istovrijedna.

(2) Vozači koji upravljaju vozilima za autotaksi prijevoz i koji obavljaju iznajmljivanje vozila s vozačem kao posebni oblik prijevoza, a za koje je potrebna vozačka dozvola B kategorije moraju steći početnu kvalifikaciju po posebnom programu za vozače B kategorije, a ne moraju se osposobljavati kroz periodičku izobrazbu.

(3) Vozači državljani država članica i vozači državljani trećih država koji su zaposleni u tvrtkama s poslovnim nastanom u Republici Hrvatskoj, a koji su stekli početnu kvalifikaciju i periodičku izobrazbu, te koji upravljaju vozilima za koja su potrebne vozačke dozvole kategorija iz stavka 1. ovoga članka i vozači iz stavka 2. ovoga članka obavezno se upisuju u Registar profesionalnih vozača, koji je sastavni dio Nacionalnog registra cestovnih prijevoznika.

(4) Domaći prijevoznik ili prijevoznik Europske unije ne smije dopustiti da njegovim vozilom upravlja vozač koji nije stručno osposobljen u skladu s ovim člankom i ostalim odredbama ovog Zakona koje reguliraju stručnu osposobljenost vozača.