NAJAM MINIBUSA BALKAN TURA

Transfer service – Croatia Travel nudi najmove minibuseva, autobusa i organizira putovanja, izlete, poludnevnih izleta, avanturističkih putovanja i obilazaka atraktivnih lokacija i gradova kako biste s nama osjetili i doživjeli divlju ljepotu. Upoznajte i doživite prirodne ljepote Hrvatske, Balkana i Europe od kojih zastaje dah. Provest ćemo vas kroz razna mjesta i gradove gdje se na svakom koraku možete upoznati s tisućljetnom kulturom i tradicijom ovog dijela Europe. Cijelu regiju karakterizira i gostoljubivost lokalnog stanovništva koje je vrlo ljubazne naravi. Svi turisti su oduševljeni kako su stanovnici Hrvatske srdačni i ljubazni. Ovo je definitivno dobar razlog više za kvalitetan i aktivan odmor u Hrvatskoj.

Izlet Balkan Tour namijenjen je prvenstveno gostima iz dalekih zemalja Kine, Koreje itd…ali i onim turistima koji žele aktivan odmor i posjetiti brojne gradove tijekom praznika. Ovaj izlet organiziramo u tri kategorije koji traju 5 dana mini balkanske turneje ili 7 i 10 dana velike balkanske turneje. Ideja je iskoristiti vrijeme i posjetiti što više gradova, a za to vrijeme posjetit ćemo što više atraktivnih mjesta koja se mogu naći između gradova na našoj putnoj ruti …Na Vaš zahtjev, obilazak može započeti iz bilo kojeg grada u regiji Balkana, a također završiti bilo gdje. Obilazak može započeti bez obzira na broj turista, a minimalni broj je 8 putnika do 50..S povećanim brojem zainteresiranih mijenjamo kategoriju vozila, a možemo organizirati i više kombija i autobusa …Polazak i početak obilaska klijenti biraju hoće li započeti u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Dubrovniku, Kotoru, Podgorici, Tivtu, Skoplju, Tirani …u zavisnosti o aerodromu i dostupnosti avionskih karata. Cijelo vrijeme na raspolaganju su vozilo,vozač i vodič koji se ne odvajaju od grupe. Budući da je raspored aktivnosti planiran i popunjen od ranih jutarnjih sati kada odlazimo nakon doručka pa do kraja dana i smještaja u novi hotel i grad …

U nastavku donosimo putopis s jednog našeg Balkan Tour-a.

DAN 1. – Sept 21 2019 Minibus transfer APT  Zagreb – Zagreb Hotel

Putnike smo dočekali na aerodromu Zagreb koji se još naziva i Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb. Zračna luka „Franjo Tuđman” najveća je i najznačajnija zračna luka u Hrvatskoj. Nazvana je po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, povjesničaru i državniku. Nakon prihvata putnika napravili smo transfer do aerodroma.

* Ako imate potrebu za transfer do ili od Aerodroma Zagreb pošaljite nam upit na naš e-mail. Nudimo višednevna putovanja ili samo transfere do / od aerodroma Zagreb.

DAN 2. – Sept 22 2019 Zagreb – minibus izlet po Zagrebu

Nakon doručka, obilazak glavnog grada Hrvatske autobusom i pješice uz pratnju vodiča. U Zagrebu otkrivamo mnoštvo starih zgrada i gostoprimstvo tj. ljubaznost domačina. Posjećujemo groblje u parku Mirogoj, poznato po svojim arkadama i skulpturi; zatim nastavite kroz Stari grad posjetom katedrali sv. Stjepana. Nakon toga spuštamo se u uži centar grada i posjećujemo živopisnu tržnicu na otvorenom Dolac. Nakon Dolca stižemo na Trg bana Jelačića koji je glavni trg Zagreba. Trg bana Jelačića središnje je mjesto grada Zagreba, koje vrvi životom i zanimljivim pričama. Ovaj je trg jedno od omiljenih okupljališta Zagrepčana, a na samom trgu nalazi se mnoštvo kavana i trgovina – pa ćete uživati u raznovrsnosti sadržaja. Valja naglasiti kako se na trgu redovito održavaju razne manifestacije pa zanimljiv sadržaj možete pronaći tijekom čitave godine.

* Nudimo najam minibuseva i autobusa za razgled Zagreba ili višednevna putovanja. Pošaljite Vaš upit na e-mail i rezervirajte si vozilo po mjeri.

DAN 3. – Sept 23 2019 Minibus Zagreb – Postojna – Opatija

Nakon doručka preko Slovenije putujemo prema Opatiji. Zaustavljamo se u Postojni kako bi istražili Postojansku jamu i Predjamski grad. Postojanska jama je najatraktivniju špilju na svijetu i najveća turistička špilja u Europi! U špiljskom sustavu koji se proteže na 24 kilometra osjetite čaroliju podzemnog svijeta i doživite jedinstvenu vožnju podzemnim vlakićem. Nakon toga idemo u Špiljski dvorac svjetskoga glasa. Neprestano prepletanje prirodnog i umjetnog, djela ljudskih ruku i stvaralaštva prirode, oblikuje biser srednjovjekovne snalažljivosti. Najveći špiljski dvorac na svijetu, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, slikovito pripovijeda priču vremena kad je udobnost morala ustupiti mjesto stvarnosti i kad je zveket oružja nerijetko nadglasavao pjesmu trubadura. Toliko poseban i jedinstven da se uvrštava u deset najfascinantnijih dvoraca na svijetu. Toliko romantičan da ga mnogi odabiru za svoj obred vjenčanja. Nakon Postojne nastavljamo prema Opatiji primorskom ljetovalištu u kojem su svojedobno ljetovali habsburški knezovi. Opatija: najpopularnija destinacija na Kvarneru sa turističkom tradicijom preko 100 godina. Smještena podno planine i parka prirode Učka, Opatija pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Opatija je vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama i drugim kulturnim i sportskim događanjima Opatija tijekom cijele godine nudi kulturno zabavne sadržaje

* Nudimo autobuse za izlete do Postojne Kod nas možete unajmiti minibus i autobus za izlet do Postojne sa najboljim omjerom cijene i kvalitete. Pošaljite nam upit za najam autobusa do Postojne i rezervirajte Vaš autobus

DAN 4, – Sept 24 2019 Opatija – izlet po gradu

Danas imamo ležeran dan i provodimo ga u razgledanju Opatije.  Od Hrvatske ulice slavnih na Slatini, gdje su postavljene zvijezde istaknutih ličnosti, put u bolje upoznavanje Opatije vodi do malene luke, Portića, uz koji je smješten Umjetnički paviljon Juraj Šporer – centralna izložbena galerija, park i crkva sv. Jakova posvećeni opatijskom nebeskom zaštitniku te Djevojka s galebom, skulptura koja je postala najprepoznatljivijim simbolom Opatije. Šetnja Top atrakcije nastavlja se kod hotela Kvarner, najstarijeg u Hrvatskoj čija je depandansa – Villa Amalia – nekad bila omiljeno odredište slavne plesačice Isadore Duncan i vodi do Ville Angioline, smještene u središtu istoimenog parka, najvećeg u Opatiji. U vili u kojoj je začet suvremeni europski turizam, danas je sjedište Hrvatskog muzeja turizma, u čijem je sastavu i obližnja Švicarska kuća od koje šetnja glavnim opatijskim atrakcijama vodi pokraj kipa posvećenog turističkom vizionaru. Neki od važnih opatijskih gostiju, kao što su Albert Einstein ili James Joyce, portretirani su na Zidu slavnih, uz koji šetnja dolazi do svoje posljednje točke – opatijske luke.

* Transfer Service nudi najam autobusa i minibuseva za kružna putovanja po Opatiji i Istri. Kod nas možete iznajmiti autobuse i minibuseve po najboljim cijenanama. Ukoliko imate potrebu za najmom autobusa s vozčem pošaljite nam upit i rezervirajte Vaš autobus za obilazak Istre sa najboljim omjerom cijene i kvalitete.

DAN 5. – Sept 25 2019 Opatija – Plitvice – Trogir

Nakon buđenja u Opatiji krećemo prema Plitvicama. Plitivce su vrlo popularne među Kineskim gostima i Kineske turističke agencije ga rednovno uvrštavaju u popis onog što morate vidjeti u Hrvatskoj. Plitvička Jezera su među prvima stavljena na UNESCO-ov  Popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Najstariji su nacionalni park u Hrvatskoj. Šesnaest većih, imenovanih, i znatan broj malih jezera kaskadno su povezani slapovima. Visinska razlika između prvoga jezera, Prošćanskog, i posljednjeg jezera u nizu, Novakovića Broda, iznosi 134 metara. Najveću količinu vode jezerima donose Crna i Bijela rijeka koje se spajaju u rijeku Maticu čije vode dotječu u Prošćansko jezero. Jezera se dijele na Gornja smještena na dolomitnoj podlozi, i Donja usječena u vapnenačkom kanjonu. Tako ih je narod nazvao, tako ih je podijelio. Gornja jezera čini 12 jezera, među kojima dva najveća jezera sustava, Kozjak i Prošćansko, na Donja jezera otpada tek manji dio jezerske površine i predstavljena su sa četiri jezera. Nakon Plitvica nastavljamo prema Zagrebu gdje noćimo, a slobodno vrijeme koristimo za kratki razgled grada i markovog Trga, Katedrale 

DAN 6. – Sept 26 2019  Minibus Trogir – Split – Hvar

Nakon Trogira nastavljamo premo Splitu gdje posjećujemo:

Dioklecijanova palača – Dioklecijanova palača nekadašnja je carska rezidencija, iz koje se kasnije razvio grad Split.

Dioklecijanovi podrumi – Dioklecijanovi podrumi jedan su od najatraktivnijih dijelova Palače, a sjajno su očuvani i danas.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Splitu – Hrvatsko narodno kazalište središnja je dalmatinska kazališna institucija, a smješteno je u neorenesansnoj palači sjeverno od povijesne jezgre.

Krstionica sv. Ivana Krstitelja (Jupiterov hram) – Peristil je bio središte Dioklecijanove palače, pa ne čudi što se ondje nalazio i hram posvećen vrhovnom rimskom božanstvu.

Marjan – Poluotok Marjan prava je zelena oaza tik do samog središta Splita i prostor gdje bez problema možete provesti cijeli dan.

Narodni trg (Pjaca) u Splitu – Split se krajem 13. i početkom 14. stoljeća počinje naglo širiti, a u tom razdoblju nastao je Narodni trg, poznat i kao Pjaca.

Peristil – Dioklecijanova palača srce je Splita, a njeno neupitno središte i najživlji dio jest Peristil.

Nakon razgleda Splita u Splitskoj luci isplovljavamo prema Hvaru, nakon plovidne stižemo na Hvar gdje odsjedamo u hotelu.

DAN 7. – Sept 26 2019 Hvar – Minibus obilazak Hvara

Otok Hvar pravi je jadranski dragulj i jedna od najtoplijih europskih ljetnih destinacija. Ima mnoge značajke koje će vam oduzeti dah: od očuvane prirode i kulture, do vina i hrane te, naravno, kristalno čistog Jadranskog mora. Očaravajućim prirodnim ljepotama i strateškim jadranskim položajem, Hvar je napredovao od antike. Neke od njegovih čari otkrivamo jutros, prvo pješačkim obilaskom grada Hvara s mletačkim bojama, zatim pješačkim obilaskom obližnjeg Starog Grada, jednog od najstarijih gradova u Hrvatskoj i gdje također imamo vremena za samostalno lutanje.

Na Hvaru posjećujemo:

Tvrđavu Petra Hektorovića, Stari Grad – Tvrđava Petra Hektorovića pruža mnoge predivne vidike, a s ribnjakom i golubinjakom iznad, najpoznatija je građevina u Starom Gradu. Petar Hektorović bio je poznati renesansni pjesnik koji je gradio tu nevjerojatnu strukturu tijekom cijelog svog života – za njega je ona imala jednaku važnost kao i njegov književni rad. U ovom dvorcu nastala je njegova ideja o mikrokozmosu – malom, zatvorenom svijetu gdje su sva božanska stvorenja – ribe, ptice, biljke i ljudi pronašli prostor za život. Tvrdalj se također smatra nekom vrstom kamene knjige jer je Hektorović u svoje zidine uklesao više od dvadeset kamenih natpisa na latinskom, talijanskom i hrvatskom jeziku.

Tvrđava Fortica (Španjola), Hvar – Ne samo da je ova tvrđava prekrasan prizor za oči, već ćete uživati u i dolasku do tamo. Ako prošećete od trga prema sjeveru, proći ćete glavnim gradskim vratima ili Porta di Datallo, i popeti se stubama koje će vas provesti kroz stari dio grada Hvara. Ovdje pažnju kradu palače izgrađene u 15. i 16. stoljeću, okružene aromama mediteranskog bilja, sve dok ne stignete do hvarske tvrđave Fortica ili, kako je lokalno stanovništvo naziva, “Španjola”. Sagrađena je početkom 16. stoljeća (tijekom venecijanske vlasti), a rekonstruirana je 1579. Danas se u utvrdi čuva zbirka amfora i drugih izložaka iz razdoblja antike i srednjeg vijeka. Osim doživljaja izvorne arhitekture, ujedno ćete uživati i u nezaboravnom panoramskom pogledu na grad Hvar, okolicu i Paklene otoke.

Crkva tvrđava sv. Marije od Milosrđa, Vrboska – Najimpresivnije arhitektonsko djelo u ovom mjestu, jedinstveno u jadranskoj regiji, je crkva sv. Marije od Milosrđa. Crkva tvrđava proširila se i utvrdila 1575. godine nakon turskog napada pod vodstvom turskog vojvode Uluč-Alija 1571. godine, koji je pljačkao i spalio Vrbosku, kao i većinu otoka. Utvrda Kaštilac potječe iz istog vremena te je služila kao čuvar.

Crkva tvrđava bila je sagrađena zbog obrane od Turaka, a ubraja se među najljepše u Hrvatskoj i Europi iz tog vremenskog razdoblja. U crkvi su se nalazila impresivna djela renesansne umjetnosti koja su privremeno smještena u župnu crkvu sv. Lovre.

Hvarsko kazalište (i Arsenal), Hvar – Hvarsko kazalište, osnovano 1612. godine, jedno je od prvih općinskih kazališta u Europi. Podignuto je na starom Arsenalu – prostoru za popravak galija i skladištenju raznih pomorskih alata. Eksterijer kazališta uglavnom se očuvao u izvornom obliku, dok interijer potječe iz 19. stoljeća.

Starogradsko polje, Stari Grad – Starogradsko polje na Hvaru upisano je na UNESCO-v Popis svjetske baštine u srpnju 2008. godine, a predstavlja najbolje sačuvani antički grčki krajolik na Sredozemlju u kontinuiranom korištenju s istim početnim kulturama (uglavnom grožđem i maslinama) koji se proizvode već 2400 godina!  Velike ravnice starogradskog polja zauzimaju središnje područje otoka. Njegovo se ime mijenjalo s uzastopnim dolaskom novih gospodara – Grci su ga prvi poznavali kao Chora Pharu da bi postao Ager Pharensis u rimsko doba, a oba su imena zamijenjena srednjovjekovnim nazivom Campus Sancti Stephani (ravnica Sv. Stjepana). Ravnica je u stvari kulturološki krajolik, nastao kroz tisuće godina ljudskog rada. Pravilna podjela zemljišta među grčkim kolonistima izvršena je pomoću gnome, jednostavnog mjernog instrumenta kojim je polje premjereno i podijeljeno na parcele od 1×5 stadija, (oko 180x900m), od kojih je svaka ograđena suhozidom. Ravnica je bila prekrivena cestama koje su se projicirale u pravilnim uzdužnim i poprečnim smjerovima, a još i danas možemo identificirati točku u ravnici koja se nalazi na cesti, odakle je grčki geodet započeo mjerenje.

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za razgled Hrvatske i zemalja u okruženju. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje. Agencijama iz Kine i Kineskim gostima nudimo najam autobusa za Europske ture. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za višednevno putovanje.

DAN 8. – Sept 28 2019 Minibus Hvar – Dubrovnik

Danas nastavljamo put prema jugu, odlazeći s Hvara prema kopnu, a zatim putujemo slikovitom dalmatinskom obalom do popularnog i voljenog Dubrovnika. Nakon što smo stigli u hotel kasno popodne, večeras je slobodno vrijeme da prvi put pogledamo ovaj srednjovjekovni dragulj. Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske. Ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Administrativno je središte Dubrovačko-neretvanske županije i jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske. Nalazi se u južnoj Dalmaciji. Prema popisu iz 2011. godine Dubrovnik je imao 42.615 stanovnika

DAN 9. – Sept 29 2019 Minibus  Dubrovnik – razgled grada

Danas otkrivamo grad čije su drevne zidine stotinama godina izdržale vrijeme i plimu. Započinjemo pješačkim obilaskom gradskih zidina, čiji su izvorni bedemi i bastioni datirani u 12. i 13. stoljeće (sam Dubrovnik osnovan je u 7. stoljeću). Zatim nastavljamo kroz Stari grad, posjećujući velebni. Vidimo i Riznicu; čije pozlaćene police i povijesne relikvije sjede iza zaključanih drvenih vrata; i franjevački samostan s ljekarnom iz 14. stoljeća. Vraćamo se u hotel poslijepodne u slobodno vrijeme ili za samostalno istraživanje.

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za razgled Hrvatske i zemalja u okruženju. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje. Agencijama iz Kine i Kineskim gostima nudimo najam autobusa za Europske ture. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za višednevno putovanje.

DAN 10. – Sept 30 2019 Minibus  Dubrovnik – APT Dubrovnik

Naše višednevno putovanje danas završava i gosti se vraćaju doma prepuni dojmova.

Jednodnevne ili višednevni najam minibuseva i autobusa za goste iz Kine

Transfer Service nudi kineskim gostima i kineskim agencijama koje rezerviraju putovanje za kineske goste u Europi različite moderne minibuseve ili autobuse s vozačem. Imamo raznoliku modernu flotu autobusa i minibuseva za najam prema potrebama suvremenih kineskih turista koji imaju vrlo različite i specifične potrebe. Gostima iz Kine koji dođu provesti aktivan odmor na Hrvatskoj obali ili žele posjetiti neko od atraktivnih mjesta na Jadranskom moru, nudimo prvoklasne usluge i cjenovno prihvatljive najmove autobusa za jednodnevna ili višednevna putovanja.

Cijene najmova autobusa prilagođavamo kineskim turističkim agencijama što je moguće više, pa možemo reći da je naša cijena najma autobusa kineskim gostima prihvatljiva i garantiramo da imamo najbolji omjer cijene i kvalitete. Kineskim agencijama dajemo najbolje cijene najma autobusa s vozačem i naše cijene se ne mijenjaju tijekom turističke sezone kada je povećana potražnja za uslugama najma autobusa s vozačem. Naše usluge koriste gosti iz Kine i turisti koji nam se vraćaju, kao i mnoge turističke agencije iz Kine, a s nekima od njih imamo ugovor na više od deset godina.