NAJAM AUTOBUSA ZA ADVENT RIJEKA

Rijeka je grad na Kvarneru i predstavlja političko i gospodarsko srediste ovog dijela Hrvatske. Iako nekada sinonim za gospodarstvo i prosperitet Rijeka i riječke tvrtke nakon domovinskog rata zapadaju u probleme iz ovih ili onih razloga i većinom propadaju i tako Rijeka ostaje bez mnoštva radnih mjesta koje danas pokušavamo nadomjestiti turizmom. Turizam nam je iznimno bitan u predsezoni i posezoni pa se tako “razvijao” i advent u Rijeci koji privlači sve više znatiželjnika.

Pojam Adventa

Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. Ujedno je početak crkvene godine. U zapadnom kršćanstvu, došašće počinje četiri nedjelje prije Božića. Najranije može početi 27. studenog, a najkasnije 3. prosinca. Završava 24. prosinca na Badnjak. U Rimokatoličkoj Crkvi, u došašću, prevladava ljubičasta boja u liturgiji. Čitaju se prikladni tekstovi iz Biblije. U došašću, izrađuje se i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće. Simboliziraju četiri nedjelje u došašću. U ovom vremenu prevladavaju iščekivanje, nada, budnost i čežnja. Budnost je otvorenost očiju i srca, duboka svjesnost i nutarnje sabranje. Kršćani u došašću bdiju, da prepoznaju Boga, koji dolazi. U pojedinim krajevima u različito vrijeme počinju prave priprave za Božić. U nekim krajevima BIH, gdje žive Hrvati, priprema počinje već na dan sv. Katarine Aleksandrijske 25. studenog. Od tada do Božića nema više vjenčanja i većih proslava uz što postoji i izreka: “Sveta Kata zatvara vrata”. U prvome dijelu došašća (do 16. prosinca), vjernici se pripravljaju za slavni Kristov dolazak, kada će ujedno biti i sudnji dan, dok se u drugom dijelu (od 17. do 24. prosinca) pobliže pripremaju za Kristov rođendan, za dan kada je Sin Božji postao čovjekom.

U došašću su svakog jutra, zornice puku omiljene rane mise, koje imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. Predstavljaju stoga neki oblik četverotjednog trajnog odricanja od sna. Svoj početak imaju još u srednjem vijeku.

Advent u Rijeci možemo nekako podijeliti u dvije cijeline od kojih bi prva bila ona oko Korza, a druga na Trsatu.

– Advent u centru tj. Korzu je nešto posebno jer centru grada unese onaj Božićni i novogodišnji duh blagdana i to čini Korzo i uži centar posebno veselo jer se održavaju razni prigodni kulturno-zabavni programi uz šarenu štandovsku ponudu. Zadnjih nekoliko godnina Riječki Advent se širio i na nove lokacije. Među najzanimljivijim ponudama Adventa u Rijeci bile su Trg Riječke rezolucije i Riječki tunel, u kojemu je svoj dom pronašao ‘Advent u tunelima’. Oba mjesta dio su riječkog adventskog programa.

 – Advent na Gradini je zahvaljujući odlično osmišljenoj rasvjeti i posebnom ugođaju na Trsatu, brzo je postao glavna zvijezda riječkog adventskog programa. Osim bogate rasvjete i glazbenih nastupa, posjetitelje na slikovitom Trsatu očekuju žive jaslice, ali i klizalište u Nugentovom parku.

Transfer Service Rijeka nudi prijevoze tijekom Adventa u Rijeci. U ponudi imamo osobna, kombi, minibus i autobusna vozila pa ukoliko imate potrebu za prijevozoma pošaljite nam upit putem naših kontakt obrazaca.

Naša vozila su visoke turističke klase te su pogodna ra razgledavanje grada i okolice. U ponudi imamo i licencirane turističke vodiče te Vas pozivamo da pošaljete upit, a mi ćemo Vam dati najbolju ponudu za najam autobusa sa vodičem.