najam autobusa rijeka baranja

Završetkom ljeta i dolaskom jeseni čarobna Baranja postaje jedno od najpopularnijih odredišta kad je u pitanju vinski i gastronomski turizam općenito. Ove jeseni Baranju smo posjetili nekoliko puta i to nam je jedna od najdražih putovanja.

S odličnom ekipom zaputili smo se prema Baranji. Odlična ekipa iznajmila je naš minibus s vozačem za vikend i Martinje odlučila provesti u Baranji. Naravno mi smo jedva dočekali da krenemo jer krajnji istok Hrvatske je zbilja predivan u jesen. Prvo odredište nam je jedan od najpoznatijih vinara Hrvatske gospodin Vlado Krauthaker. Vlado je svoje vinograde smjestio u Zlatnoj dolini, a da je to Zlatna dolina dokazuje nam žito koje se njiše u ritmu vjetra i plodni vinogradi puni grožđa. U Kutjevu nas dočekuje nasmiješeni domaćin Vlado i njegov enolog. Bogatu vinogradarsku i vinarsku tradiciju kutjevačkog kraja prihvaća Vlado Krauthaker, ing. agronomije, enolog i od 1992. godine vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva Krauthaker. Pri osnutku vinarija je u posjedu imala 1 hektar nasada vinove loze, a 2020. godine površine pod našim nasadima iznose 45 hektara. Još 65 hektara imamo ugovoreno kroz kooperaciju s privatnim proizvođačima.Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističemo uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete.

Nakon Kutjeva putovanje nastavljamo prema Baranji. Obrubljena Dravom i Dunavom i podijeljena hrvatsko-mađarskom državnom granicom, na istoku začarana močvarom, na jugu i jugozapadu zaštićena riječnim rukavcima, a na sjeveru i sjeverozapadu otvorena za povezivanje vinskim cestama i puteljcima – Baranja je danas i dalje vrlo zatvorena, gotovo izolirana i mističnija nego ikada prije. Unatoč obnovi starih mostova i izgradnji potpuno novih, bez obzira što je prošarana s nekoliko međunarodno važnih prometnih pravaca i što je sve zanimljivija turistička destinacija – Baranja danas uspijeva biti posebnom jer ljudi ondje ljubomorno čuvaju vlastite egzistencijalne tajne.

Najizravnije i najkonkretnije baš oni pamte priče starije nego što su njihove obitelji, tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu, svadbama, bušama, pudarinama, šćetkanicama, paunićima, slamnjačama i kandilama. Zahvaljujući toj još uvijek postojećoj etnografskoj čaroliji, koju je moguće iščitavati s lica mještana u naseljima izvan glavnih cesta, Baranja uspijeva privlačiti, ali nikada se ne otkriva do kraja.

Crotia Travel – Transfer Service nudi najam minibusa i autobusa s vozačem za jednodnevna ili višednevna putovanja po Hrvatskoj. Pošaljite nam upit i kreirat ćemo Vam ponudu. Minibus prijevoz putnika i najam minibusa s vozačem organiziramo isključivo kao privatan prijevoz. Prijevoz putnika minibusom namijenjen je grupama 9-19 putnika. Flota je bazirana vozilima Mercedes Benz vozilima najnovije generacije koja garantiraju komfor,udobnost, maksimalnu bezbrižnost tijekom putovanja. Udobna sjedala imaju mogućnost obaranja i otklona prema hodniku, a audio sistem vrhunske kvalitete nudi i dodatnu mogućnost uživanja uz vašu omiljenu glazbu ili film.

Rezervirajte Vaš minibus i pošaljite nam upit još danas bez obzira na broj putnika jer nudimo najmove kombija, minibuseva i autobusa.

Najam automobila s vozačem Rijeka – nudimo najam automobila s osobnim vozačem u obliku maksimalno personalizirane usluge. Najam automobila s vozačem može biti jednodnevno ili višednevno za lokalni priejvoz ili međugradski prijevoz.

Najam kombi vozila s vozačem – usluga pogodna za manje grupe do 8 putnika. Ukoliko imate potrebu prijevoza manjih grupa pošaljite nam upit putem maila ili kontakt obrasca. Ova usluga dostupna je za kraća ili duža putovanja, a pogodna je za team buildinge, kongrese ili prijevoze na seminare.

Najam minibusa Rijeka – usluga za grupe do 20 putnika koji nudimo s našim luksuznim minibusevima turističke klase. Pošaljite upit i plan putovanja kako bi Vam poslali besplatnu ponudu za Vaše putovanje. Ova usluga najma minibusa s vozače pogodna je obilaske Plitvičkih jezera, Istre ili dalja putovanja.

Najam autobusa Rijeka – usluga predviđene za veće grupa nudi se u za tuzemni ili inozemni prijevoz. Autobusi su renomiranih proizvođača Setra, Neoplan, MAN…. Pošaljite vaš upit rezervirajte autobus u Rijeci.