NAJAM AUTOBUSA KINESKIM GOSTIMA

Transfer Service nudi najam autobusa za višednevna putovanja po Hrvatskoj i Europi za goste iz Kine. Danas je Kineskim gostima ovaj dio Europe vrlo zanimljiv jer kineskom putniku vrlo je važna hrana tijekom putovanja. Kada govorimo o dolasku kineskih gostiju izbor hrane je vrlo važan aspekt putovanja. Izbor hrane tijekom autobusnih tura je na trećem mjestu važnosti.

Kineske turističke važnost destinacija gledaju po sigurnosti, prirodnim ljepotama kao i kulturno povijesne znamenitosti. Četvrta najvažnije stvar je shopping.  U nastavku donosimo putopis s jednog putovanja koji smo obavili s Kineskim gostima po Hrvatskoj i Europi.

DAN 1. – Sept 11, 2019 Zagreb – Rovinj

Putnike smo dočekali na aerodromu Zagreb koji se još naziva i Zračna luka Franjo Tuđman Zagreb. Zračna luka „Franjo Tuđman” najveća je i najznačajnija zračna luka u Hrvatskoj. Nazvana je po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, povjesničaru i državniku.

* Ako imate potrebu za transfer do ili od Aerodroma Zagreb pošaljite nam upit na naš e-mail. Nudimo višednevna putovanja ili samo transfere do / od aerodroma Zagreb.

Nakon prihvata putnika na aerodromu Zagreb išli smo u razgled Zagreba koji je danas vrlo popularna turistička destinacija. Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika. Šire područje grada okuplja više od milijun stanovnika. Povijesno gledajući, grad Zagreb je izrastao iz dva naselja na susjednim brežuljcima, Gradeca i Kaptola, koji čine jezgru današnjeg grada, njegovo povijesno središte. Nakon razgleda Zagreba i ručka u popodnevnim satima nastavljamo prema Istri i Rovinju gdje noćimo. Naš autobus i vozač su tijekom cijelog putovanja putnicima na raspolaganju.

DAN 2.Sept 12, 2019 Rovinj – Pula – Motovun – Opatija

 – Rovinj: Nakon odličnog doručka krećemo u istraživanje Rovinja. Rovinj je grad u Hrvatskoj. Nalazi se na zapadnoj obali Istre. Skupa s Porečom je najjači turistički centar Istre, te jedan od najjačih na Jadranu. Područje grada Rovinja graniči s općinama Bale, Kanfanar, Sv. Lovreč i Vrsar.

Pula : Pula, grad u Hrvatskoj. Najveći je grad Istarske županije, leži na jugozapadnom području istarskog poluotoka u dobro zaštićenom zaljevu. Grad ima dugu tradiciju vinarstva, ribarstva, brodogradnje i turizma, a ujedno je i tranzitna luka. Pula je kulturni centar Istre još od rimskoga doba.

Motovun: grad Tartufa gdje smo išli u lov na tartufe. Motovun, naselje i općina u Hrvatskoj, u Istarskoj županiji. Najbolje je sačuvana srednjovjekovna istarska utvrda, koja se razvila na vrhu strmog brežuljka. U prapovijesnim vremenima, ilirska i keltska plemena gradila su svoje utvrde na mjestu današnjeg Motovuna.

Opatija: najpopularnija destinacija na Kvarneru sa turističkom tradicijom preko 100 godina. Smještena podno planine i parka prirode Učka, Opatija pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi. Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Opatija je vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja. Festivalima, koncertima, izložbama i drugim kulturnim i sportskim događanjima Opatija tijekom cijele godine nudi kulturno zabavne sadržaje

* Transfer Service nudi najam autobusa i minibuseva za kružna putovanja po Istri. Kod nas možete iznajmiti autobuse i minibuseve po najboljim cijenanama. Ukoliko imate potrebu za najmom autobusa s vozčem pošaljite nam upit i rezervirajte Vaš autobus za obilazak Istre sa najboljim omjerom cijene i kvalitete.

DAN 3. – Sept 13, 2021 Opatija – Plitvice – Zagreb

Nakon buđenja u Opatiji krećemo prema Plitvicama. Plitivce su vrlo popularne među Kineskim gostima i Kineske turističke agencije ga rednovno uvrštavaju u popis onog što morate vidjeti u Hrvatskoj. Plitvička Jezera su među prvima stavljena na UNESCO-ov  Popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Najstariji su nacionalni park u Hrvatskoj. Šesnaest većih, imenovanih, i znatan broj malih jezera kaskadno su povezani slapovima. Visinska razlika između prvoga jezera, Prošćanskog, i posljednjeg jezera u nizu, Novakovića Broda, iznosi 134 metara. Najveću količinu vode jezerima donose Crna i Bijela rijeka koje se spajaju u rijeku Maticu čije vode dotječu u Prošćansko jezero. Jezera se dijele na Gornja smještena na dolomitnoj podlozi, i Donja usječena u vapnenačkom kanjonu. Tako ih je narod nazvao, tako ih je podijelio. Gornja jezera čini 12 jezera, među kojima dva najveća jezera sustava, Kozjak i Prošćansko, na Donja jezera otpada tek manji dio jezerske površine i predstavljena su sa četiri jezera. Nakon Plitvica nastavljamo prema Zagrebu gdje noćimo, a slobodno vrijeme koristimo za kratki razgled grada i markovog Trga, Katedrale

 * Nudimo autobuse za putovanje na Plitvice. Kod nas možete unajmiti autobus za izlet na Plitvice sa najboljim omjerom cijene i kvalitete. Pošaljite nam upit za najam autobusa do Plitvica i rezervirajte Vaš autobus

DAN 4. – Sept 14, 2019  Zagreb – Balaton – Budapest

Danas je dan kada napuštamo Hrvatsku i krećemo prema Mađarskoj. Prva destinacija u mađarskoj je jezero Balaton. Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u susjednoj Mađarskoj jest Balaton, jezero površine čak 592 km² koje nazivaju „mađarskim morem“. To ga čini najvećim jezerom u središnjoj Europi, a prekrasna priroda i jednim od najpopularnijih. Njegovo ime dolazi od slavenske riječi za blato, pa se naziva još i Blatnim jezerom. Jezerska je voda blago radioaktivna i sadržava znatnu količinu jodnih i magnezijevih spojeva.

Nakon Balatona krećemo prema Budimpešti (Budapest ). Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijun. U Budimpešti prvo posjećujemo Mađarski parlament koji ostavlja bez daha. Naime sjaj ove neogotičke zgrade parlamenta – treće najveće zgrade parlamenta na svijetu – očit je izvana, ali uzmite u obzir ove činjenice: Ovo mjesto na pročelju ima 691 unutrašnju sobu, 10 dvorišta, 88 kipova mađarskih vladara, i 12,5 milja stubišta. Izvana je zapanjujuća, ali ni iznutra ne razočarava: u njemu su izloženi krunski dragulji kralja Stevena, kao i sobe ispunjene umjetninama i zanatima izrađenim tijekom vjekova. Krenite u obilazak s vodičem kako biste saznali više konteksta svega i ne propustite proći pored zgrade noću, kada je osvijetljena poput Disneyeve palače.

Nakon zgrade parlamenta u Budimpešti posjećujemo i Baziliku Sv. Stjepana (St. Stephen’s Basilica ), Heroes’ Square, Shoes on the Danube Bank,  SzechenyiLanchid. Nakon razgelda Budimpešte idemo u hotel.

DAN 5. – Sept 15, 2019 Budimpešta  – Beč

Nakon buđenja putujemo u Beč. Zašto Beč ?  Sjedište nekoć moćnog Habsburškog carstva i dan danas pokazuje svu svoju ljepotu, koja se, omeđena Ringom, najviše ‘koncentrirala’ u središtu grada. Na temelju bogate ostavštine iz doba Habsburgovaca, Beč je danas prava europska kulturna prijestolnica. Što vidjeti u Beču puno toga ali mi smi izabrali najzanimljivije.

Arsenal u Beču – Otprilike kilometar jugoistočno od superpopularnog Belvederea smjestila se jedna od najbolje čuvanih bečkih tajni – Arsenal.

Bečki zoološki vrt Schönbrunn – U blizini dvorca Schönbrunn nalazi se Tiergarten, najstariji zoološki vrt na svijetu. Osnovan je još 1752. godine, a povijest mu seže u davnu 1452. godinu!

Burggarten u Beču – Ako je Volksgarten najljepši među bečkim gradskim parkovima, onda je Burggarten vjerojatno najzanimljiviji među njima.

Crkva sv. Petra u Beču – u samom središtu grada, pedesetak metara od znamenite katedrale, nalazi se još jedno značajno svetište – crkva sv. Petra.

Dvorac Belvedere – dvorac Belvedere jedna je od najljepših bečkih znamenitosti. Sagrađen je u 18. stoljeću kao ljetna rezidencija princa Eugena Savojskog, velikog vojskovođe koji je služio na dvoru Habsburgovaca.

Heldenplatz – U središtu Beča nalazi se nekoliko većih trgova, a najveći među njima jest Heldenplatz, odnosno Trg junaka.

Hofburg – sve do 1918. godine Hofburg je bio sjedište moćnoga Habsburškoga carstva. Radi se o golemom kompleksu, carskoj palači koja je nastajala u razdoblju od 13. stoljeća do samog prijelaza iz 19. u 20. stoljeće. Danas je stalna rezidencija austrijskog predsjednika.

Hundertwasserova kuća – zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola, baš kao što Gaudi simbolizira Barcelonu. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jest stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.

Karlskirche – iako je Stephansdom, gradska katedrala, najpoznatija religijska građevina u Beču, mnogi će reći da im je najljepša crkva ipak Karlskirche.

Kuća leptira u Beču – U najljepšoj secesijskog staklenoj građevini u Beču svoje mjesto pronašla je jedna zanimljiva atrakcija – Kuća leptira (Schmetterlinghaus).

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za rzgled Beč-a. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje u Beč. Agencijama iz Kine i Kineskim gostima nudimo najam autobusa za Europske ture. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za višednevno putovanje.

DAN 6. – Sept 16, 2019 Beč

Budimo se u Beču. Nakon doručka krečemo u razgled ovoga bisera Europe. Razgled počinjemo sa Dvoracem Schönbrunn u Beču koji je jedna od najvažnijih kulturnih spomenika u Austriji i od 1860-ih je također jedna od glavnih turističkih atrakcija u Beču. Palača i vrtovi odražavaju ukus, zanimanje i težnje habsburških vladara kojima je Schönbrunn bio rezidencijom od 18. stoljeća do 1918. godine. Nakon razgleda dvorca krećemo u razgled grada. 維也納(Vienna). Katedrale sv. Stefana – izgrađena 1722. godine, katedrala sv. Stefana, bez dileme je najznačajnije gotičko zdanje ovoga grada, locirano u njegovom strogom centru. Međutim, manje je poznato da je katedrala tokom svoje istorije, više puta uništavana, posebno za vrijeme II svjetskog rata, kada su ostali samo njeni ostaci. Pa Belvedere dvorac Možda ne toliko popularan kao Schönbrunn, Belvedere dvorac, sigurno je još jedna od top atrakcija grada i meni lično najdraži dvorac u Beču. Mnogo je manje turista ovdje nego u Schönbrunnu, pa nekako možeš više da se opustiš i uživaš. Nemaš stotine ljudi oko sebi koji prave selfije. Mirnije je sve nekako…..

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za prijevoz do Beča. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje iz Hrvatske do Beča.

 DAN 7. – Sept 17, 2019 Beč – Hallstat

 Nakon doručka u Beču krećemo prema Hallstat-u. Hallstatt je gradić na jugozapadnoj obali Hallstattskog jezera u austrijskom kraju Salzkammergutu u Gornjoj Austriji, na državnoj cesti Salzburg-Graz. Najpoznatiji je po najstarijem rudniku soli po kojemu je nazvana halštatska kultura, a često i cijelo razdoblje starijeg željeznog doba.  Halštatsko jezero je prekrasno planinsko jezero smješteno u podnožju planine Dachstein. Jezero je dugačko 8.5 kilometara, široko između 1 i 2 kilometra, duboko 125 metara te je okruženo šumovitim padinama koji mu daju izgled fjorda. Najpoznatija mjesta na obalama Halštatskog jezera su Obertraun, Steeg i Hallstatt. Ovo jezero povijesno je najznačajnije u alpama, a zahvaljujući pristupačnim plažama i fantastičnoj planinskoj kulisi već desetljećima privlači umjetnike i zaljubljenike u prirodu. Aktivnosti na jezeru uključuju pecanje, ronjenje i vožnju brodićima ravnog dna, koji nose naziv regije Salzkammergut. Jezero je također polazište za brojne pješačke i biciklističke staze, od kojih mnoge vode u planine koje ga okružuju.

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za rzgled Hallstat-a. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje. Agencijama iz Kine i Kineskim gostima nudimo najam autobusa za Europske ture. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za višednevno putovanje.

DAN 8. – Sept 18, 2019 Hallstat – Cesky Krumlov

Puni dojmova krećemo iz Austrije prema Češkoj. Český Krumlov je grad na rijeci Vltavi u češkoj pokrajini Južna Češka. Grad je sagrađen oko dvorca iz 13. st. s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima. Izvaredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju tijekom pet stoljeća.

Ovdje posjećujemo:

Dvorac Český Krumlov – Masivni dvor Český Krumlov dominira starim gradom i pruža fascinantan pogled na živote aristokratskih vladara Češke tijekom stoljeća. Iako prateći svoje korijene natrag na 1240. godine, većina onoga što se danas doživljavala sagrađena je u 17. stoljeću, uključujući finu Rosenbergovu dvoranu, sjajnu kapelu Sv. Jurja, renesansnu dvoranu i Royal Apartmani. Još jedna značajka napomena je divno barokno kazalište dvorca, sagrađeno 1682. godine i još uvijek opremljeno opremom za pozornicu i rekvizitima iz 18. stoljeća. Vrhunac posjeta ovom UNESCO-voj Svjetske kulturne baštine je prilika za razgledavanje raznih važnih zbirki slika, tapiserija i izuzetnog razdoblja namještaj.

Art City: Fine Frescoes i Egon Schiele Art Centrum – vrhunac posjeta Českom Krumlovu jednostavno je hoda svojim brojnim starim ulicama i upija sjajna umjetnička djela koja su posvuda oko vas; grad je poznat po brojnim freskama, tradiciji koja datira iz stoljeća. Također je dom Egon Schiele Art Centrum, veliku galeriju koja sadrži klasične i suvremene umjetnine 20. stoljeća. Ova divna galerija u privatnom vlasništvu osnovana je 1993. godine, a sadrži i sve mnoštvo skladbi djela takvih poznatih umjetnika kao što su Gustav Klimt, Salvador Dalí i Pablo Picasso. Još jedan vrhunac je stalna izložba radova bečkog slikara Egona Schiela, kao i zanimljiv pregled života umjetnika i njegova vremena u Českom Krumlovu. Ostala obilježja uključuju redovita predavanja, radionice i koncerte.

Regionalni muzej Český Krumlov – još je potrebno posjetiti kada je u Český Krumlov regionalni muzej (Regionální muzeum v Českém Krumlově) s izvrsnim izložbama vezanim uz povijest grada i područja Bohemije. Izdvajamo uključuju brojne arheološke eksponate i artefakte, likovnu umjetnost i narodnu umjetnost, naoružanje, namještaj i brojne etnografske prikaze. Adresa: Horní br. 152, 381 01 Český Krumlov

Muzej marioneta – kratka šetnja od stare gradske jezgre, muzej Marionette čini zanimljivu promjenu, pogotovo za one koji putuju s djecom. Smještena u bivšoj crkvi Sv. Jost (čiji je interijer također zanimljiv), ova zabavna atrakcija ima brojne fascinantne prikaze koji pružaju uvid u evoluciju ovog stoljetnog oblika zabave. Izložbe uključuju staze i lutke iz 19. stoljeća, potpune marionette kazališta, kao i moderne zbirke iz Nacionalnog muzej marioneta u Pragu. Vrhunac bilo kojeg posjeta je prilika da se uhvatiti izvedba klasične opere kao što je Don Giovanni ili Čarobna flauta.

* Transfer Service nudi najma minibuseva i autobusa s vozačem za putovanja u Češku ili poslovno putovanje. Kineskim gostima nudimo najam autobusa za Europske ture. Pošaljite upit i rezervirajte Vaš autobus s vozačem za jednodnevno ili višednevno putovanje.

 DAN 9. – Sept 19, 2021 Cesky Krumlov – Karlovy Vary &Prague

Nakon doručka krećemo prema Pragu. Prag je glavni i s 1,3 milijuna stanovnika najveći grad Češke te njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke kotline na rijeci Vltavi, lijeva pritoka Labe. Češki glavni grad Prag peti je najpopularniji europski grad za turiste (London, Pariz, Berlin i Rim su na prva četiri mjesta) koji je u 2017. godini imao 8,5 milijuna turista. To je 7 milijuna više ljudi nego što ima stanovnika Praga. U Prag nemojte ići ako ne možete za njega odvojiti minimalno dva cijela dana. Ako niste nikada bili u ovom gradu, pod must je da obiđete Stari grad (Staré Město) s poznatim Starim trgom (Staroměstské náměstí), prijeđete preko Karlovog mosta, posjetite trg gdje se dogodila Baršunasta revolucija, obiđete najveći dvorac na svijetu Pražský hrad te na kraju svakako nađete neku dobru lokalnu pivnicu.

Karlov most (Karlův most) – Karlov most je najprepoznatljiviji motiv Praga, a povezuje Stari grad i Malu stranu (Lesser Town). U početku se zvao Kameni most  (Kamenný most). Izgradio ga je češki kralj  Karlo IV u 14. stoljeću. Navodno su u gradnji kao vezivno sredstvo koristili žumanjke jaja koje su ubacivali u cement kako bi dodatno očvrstili most. Most koji je dugačak 621, a širok čak 10 metara, preimenovan je u Karlov most 1870. godine.   Čak 30 kipova i statua krasi most, no danas su to replike originalnih radova u barkonom stilu. Iako je najpoznatiji, Karlov most nije bio prvi most preko Vltave. Na njegovo mjestu je ranije stajao Juditin most koji je bio prvi kameni most preko te rijeke, ali se nažalost urušio 1342. godine. Petnaest godina kasnije počela je gradnja Karlovog mosta. On je preživio brojne poplave, među kojima je posljednja najgora u 500 godina bila ona 2002. godine.  Prošećite mostom, a ako vas smeta prevelika gužva, dođite rano ujutro ili navečer te uživajte u veličanstvenoj atmosferi koja se događa na mostu punom umjetnika.

Dan 10. Prag i transfer na aerodrom Prag

Nakon doručka cijeli dan je pred nama za razgled Praga. Danas smo prošli  dio Hradčany oko Praškog dvorca (Pražský hrad), najvećeg dvorca na svijetu s površinom preko 70000 m², koji je zapravo kompleks niza zgrada i ulica.  Do tamo možete doći  tramvajem broj 22. Iskrcajte se na Pohořelcu iznad dvorca i spustite se prema području Male strane.

Zlatna ulica – Zlatna ulica (Czech: Zlatá ulička) nalazi se u sklopu Praško dvorca i jedna je od najfotogeničnijih mjesta u Pragu. Izgrađena je u 16. Stoljeću, a sastoji se od puno mali kuća obojanih u šarene boje. Iako su originalno kuće bile s obje strane ulice, jedna strana je uništena u 19. stoljeću. Sada su brojne kuće suvenirnice. U toj je ulici na broju 22 svojedobno živio i Franz Kafka.

Dancing House ili Plešuća kuća – Plešuća kuća koja izgleda kao da  je „stisnuta u struku“ je jedna od onih modernih građevina koje vrijedi vidjeti u Pragu. Posebno je zanimljivo je ona proizvoda kolaboracije kanadsko-američkog autora Franka Gehryja i hrvatsko-češkog autora Vlade Milunića. Nastala je sredinom 90-ih, a simbolizira jin i jang: komunizam koji se stapa s demokracijom. Ime je dobila jer je Gehry rekao kako ju je htio nazvati po Ginger i Fredu, poznatom plesnog paru. Danas na vrhu Plešuće kuće postoji restoran  “Ginger and Fred”.

Nakon ručka goste vozimo na aerodrom i završavamo naše putovanje Europom. Hvala grupi na povjerenju i nadamo se da smo gostima uspjeli dočarati povijest ovoga dijela Europe.

Jednodnevne ili višednevni najam minibuseva i autobusa za goste iz Kine

Transfer Service nudi kineskim gostima i kineskim agencijama koje rezerviraju putovanje za kineske goste u Europi različite moderne minibuseve ili autobuse s vozačem. Imamo raznoliku modernu flotu autobusa i minibuseva za najam prema potrebama suvremenih kineskih turista koji imaju vrlo različite i specifične potrebe. Gostima iz Kine koji dođu provesti aktivan odmor na Hrvatskoj obali ili žele posjetiti neko od atraktivnih mjesta na Jadranskom moru, nudimo prvoklasne usluge i cjenovno prihvatljive najmove autobusa za jednodnevna ili višednevna putovanja. Cijene najmova autobusa prilagođavamo kineskim turističkim agencijama što je moguće više, pa možemo reći da je naša cijena najma autobusa kineskim gostima prihvatljiva i garantiramo da imamo najbolji omjer cijene i kvalitete. Kineskim agencijama dajemo najbolje cijene najma autobusa s vozačem i naše cijene se ne mijenjaju tijekom turističke sezone kada je povećana potražnja za uslugama najma autobusa s vozačem. Naše usluge koriste gosti iz Kine i turisti koji nam se vraćaju, kao i mnoge turističke agencije iz Kine, a s nekima od njih imamo ugovor na više od deset godina