POGOSTA VPRAŠANJA V TAKSIJU

Taxi Transfer Service deluje že več kot 10 let in za nami so številni prevozi do in od železniških postaj, letališč, avtobusnih postaj. Popotniki, ki pri rezervaciji transferjev ne potujejo pogosto, imajo vprašanja, za nas pa so pomembna vsa vprašanja pri organizaciji transferjev. Povzeli smo najpogostejši vprašanji in takoj predložili odgovore za odpravo vseh dvomov za naše potnike. Če imate še kakšno vprašanje, nas kontaktirajte, ker imamo odgovor. Taxi Transfer Service ponuja prevoze od / do zagrebško letališče, Rijeka, Ljubljana, Trst, Benetke do vseh destinacij na Hrvaškem ali v regiji. V ponudbi so vozila vseh velikosti, zato smo sposobni prevažati skupine vseh velikosti. Za vsa vprašanja in rezervacije nas kontaktirajte.

Q? Kje lahko najdem svojega voznika?

A. Vaš gonilnik bo na dogovorjeni lokaciji, ki ste jo določili v e-poštnem sporočilu, ki ste ga določili ob rezervaciji. Hkrati bo voznik običajno vedno na prvi izhodni točki potnika z jasno vidnim napisom z imenom, številom potnikov in lokacijo namembnega kraja.

Q? Mojega voznika ni tukaj, kaj naj naredim?

A. Če naš voznik zamuja, vas bomo obvestili po telefonu (če ste nam pustili mednarodno telefonsko številko, do katere lahko pridemo do vas) ali po elektronski pošti, če navedena telefonska številka ne deluje.. V vseh drugih primerih bo naš voznik v določenem času na določenem mestu. Upoštevajte, zaradi izjemno velikih gneče obstaja možnost zakasnitve vozil, zato je potrebno počakati na voznika in se obrnite na navedeno kontaktno številko (00 385 91 500 33 55), ker obstaja možnost izrednega stanja ali da vas voznik ne vidi na lokaciji, kjer točno čakate.

Q? Pustila sem svoje osebne stvari v avtu, kako naj ga dobim?

A. Prosimo, da se čim prej obrnete na nas z natančnim opisom olupljene predmete in vam jih vrnemo. Majhna pristojbina je možna.

Q? Ali storitev prenosa ponuja popuste?

A. Ponujamo različne popuste, za spletno rezervacijo, povratne rezervacije in številne druge. Za več informacij preverite cene.

Q? Ali lahko dobim vračilo, če prekličem rezervacijo?

A. Vračilo (če je vplačilo opravljeno na spletu – PayPal) je možno v določenih izrednih situacijah, ko smo obveščeni 15 dni vnaprej. Hkrati se vračilo pologa preko spleta preko (PayPal) pošljite na vaš e-mail, če zaradi oviranja potnikov ne moremo pobrati po dogovoru ali zamujamo več kot 60 minut, nadomestnega vozila pa ne moremo organizirati..

Q? Imam veliko prtljage, boš lahko vse prevažala?

A. Seveda bomo po potrebi uporabili dodatne prikolice.

Q? Ali storitev prenosa ponuja izlete?

A. Ponujamo vam izlete na nekatere lokacije. Seveda, če želite obiskati lokacijo, nas kontaktirajte po telefonu ali e-pošti z informacijami o želeni lokaciji in za vas bomo organizirali izlet.

Q? Ali vaši vozniki govorijo angleško?

A. Vsi naši vozniki govorijo angleško. Spoznate lahko voznika, ki ne govori angleško, če smo morali poslati zamenjavo in je bil vaš voznik iz veljavnih razlogov preprečevan.

Q? Ali ponujate posebne sedeže za otroke?

A. Da bi zagotovili največjo varnost, lahko naša vozila imajo te sedeže, če jih potrebujete. Prosimo, ne pozabite omeniti, da potrebujete te sedeže med rezervacijo taksija.

Q? Kakšna vozila ponujate za prevoz?

A. Storitev prenosa ima širok spekter vozil za vse vaše potrebe.

Q? Ali je možno spremeniti podatke o rezervaciji po tem, ko je bila plačana?

A. Možno je, vendar so možne dodatne pristojbine glede na čas, ko želite spremeniti same.Eg. če ste v zadnjem trenutku spremenili podrobnosti, vam zaračunamo dodaten znesek za pošiljanje novega vozila.

Q? Lahko nehamo nenačrtovano?

A. Po potrebi se lahko voznik ustavi na nenačrtovanih lokacijah. Ob rezervaciji se boste morali dogovoriti za druge zavoje od potovanja.

Q? Se lahko ustaviva na nakupovanju ali ogledu?

A Da lahko, vendar boste morali plačati za to storitev, odvisno od vrste avtomobila, ki ga uporabljate tiste ure, ki ste jih preživeli na tem mestu. Če želite ogled, nam takoj povejte, da se dogovorite z voznikom.

Q? Ali morajo biti vse rezervacije vnaprej?

In priporočamo rezervacijo vnaprej. Ko rezervirate vozilo, jamčimo njegovo razpoložljivost. Seveda se upoštevajo rezervacije v zadnjem trenutku, če je določeno vozilo na voljo.

Q? Kaj vključuje ta vohuna?

Enosmerna pot vključuje en prenos od izhodišča do cilja. Povratna vožnja (povratna vožnja; dvosmerni prevoz) vključuje tudi prevoz od cilja nazaj do izhodišča. Vse cene vsebujejo stroške, ki izhajajo iz prevoza, predor avto, trajekt….

Q? Kako lahko plačam premestitev?

Vožnje se lahko plačajo s kreditno kartico v vozilu, gotovino, Virman, paypal..